försökte iaf

jag försökte iaf skriva något men den här bloggen lever inget vidare. skillnaderna mellan kan och vill och genomför är stor.


yvonne lombard

tränar för övrigt på mitt gym!!! det var coolt, hon har coola glasögon. jag tillbringade alldeles för länge i den lokalen igår, nu har jag ont i armarna och axlarna. tillsammans med vinet gör musklerna revolt, dom ligger och skriker. även i vila. det där hände en gång i våras, det gjorde så ont att jag inte kunde sova. då ringde jag mamma som sa att det var överansträngning. ajaj. det är synd om mej idag.


faran med att plugga sociologi

jag är inne i ett bokrace och en massa sociologi far dessutom genom mitt huvud. huvudet tror att det kan använda all kunskap till att göra det lättare att leva. men det blir svårare.

ju mer man förstår desto svårare blir det. mitt liv handlar inte om rätt utan om känsla. om jag pluggar och funderar, klurar, filosoferar och läser ännu fler böcker, kommer jag lära mig mer och hitta fler fel med min roll i det här samhället.

om mitt huvud kräver att alla bra känslor i magen ska komma från något som är rätt måste jag först utvärdera ALLT jag ser innan jag låter det ge mig en känsla. då är risken stor att känslan inte längre är en känsla utan logik. logik kan inte hjärtat leva på.

nuvarande hantering av denna paradox: jag försöker öka intaget av information, från allt och alla. speciellt i textform. min förhoppning är att jag ska bli mindre intresserad och på så sätt lura hjärnans önskan om att kunskap ska göra mig klokare. jag inser att detta kan ge motsatt effekt.

en rolig grej som hände igår

jag blev leggad när jag köpte två folköl i glasflaska på Daglivs. som att jag 1) ser ut som 17 (ska inte åldersnoja nu på flera dagar, kanske ungåldersnoja lite möljligtvis) 2) om jag vore 17 så ser jag även feg ut, om kassörskan trodde att jag bara vågade tjuv-fjös-köpa TVÅ öl 3) jag måste nog vara lite gammal i alla fall, när jag tänker efter. hade jag varit 18 år och en vecka hade jag inte bloggat om det här, eller ens reflekterat över det.

japp, pensionen är sannerligen nära.

nu vann jag inte Chicago

Chicago är även en inriktning inom sociologi. fast det var kortspelet jag inte vann.

är helt insnöad på politik, populärsociologi (är det ens ett ord?), slöande i soffan och planer på att träna. det är ett rätt trevligt liv, även om det aldrig blir som man tänkt sig


anfall är bästa försvar, fast tvärtom

som ni alla två som läser här vet så har jag känt att jag måste använda min blogg till något annat än att skriva alla spännande saker jag gör varje dag. speciellt som dom inte är så många.  det vore så mysigt att få till en trevlig balans i en blogg som är personlig men inte så mycket blaj. och för att lugna er lite: jag har en lista på en miljard punkter med saker som jag vill skriva om, som är lite mer på riktigt. måste bara få lite lite mer tid att fundera ut hur dom bäst blir presenterade i denna stora bloggvärld. håll ut mina älskade!!!

lots of love
Sofie

RSS 2.0