önskelista

hej Tomten!

tack för senast, det var trevligt men lite för varmt för en Julafton kanske. i år har jag varit snäll och duktig så jag har en proppad önskelista:

1. en väckarklocka

hejdå

tidsoptimism

om fem minuter ska jag åka till skolan. det ska bli... sådär halv kul. tycker inte om när informationstillfällen är obligatoriska. kan dom inte bara skicka ett mejl?!

i övrigt så ska jag uppdatera bloggen ordentligt idag, Karro. jag vill inte göra dej eller någon annan besviken. det kanske blir en segerbild på när jag vinner över pappa i badminton (förra gången slog han mej med 15-7 så jag känner att mina chanser är stora...)


dagens påstående

KLIMATFORUM:

"Vi har alltså bilar som kör omkring på gatorna i Sverige, konstruerade för att dra motstridiga elefanter uppför Kilimanjaro"


dagens fråga

KLIMATFORUM:

"Vem lär oss att vi behöver dom produkterna som itne fanns för ett år sedan?"


klar!

den sämsta uppsatsen, alla kategorier, på hela terminen är nu värdigskriven. jag vägrar kolla igenom. nästa kurs ska jag få A på.

tack och hej.

koldioxidskatt

att byta namn till Superwoman på msn gjorde inte en massa nytta; jag får fortfarande inte så mycket gjort. har iofs pratat i telefon med min mamma som var glad över att ha fått en kamin installerad. då blir jag glad. och så har jag ätit ett paket Ballerina alldeles själv. jo, det går och nej, jag mår inte illa nu. snarast är jag lite sugen på choklad...

brorsan ringde oxå. vi pratade lite strunt och sen sa han, högst besvärat; "nää syrran det här gååår inte, jag MÅSTE faktiskt jobba nu". undrar vem som lyssnade bredvid honom.

nu blir det en kopp kaffe och tio minuters Bitch (www.blip.se; världens bästaste spel) och sedan ska word få sina fiskar varma.

PS: har klurat på en massa skämt om Superwoman, flygning på grund av socker- och koffeinöverdosering och utsläppsrätter (eftersom jag skriver om koldioxidskatt) men jag orkar inte skriva dom här. det hade dock kunnat bli jättekul, det är jag helt övertygad om) DS.

anar ett tema



nu är det tvättat! men jag låtsas som att jag ändå inte har några strumpor bara för att få använda mina zebraduntofflor.

PS. håll tummarna för Vanessa. DS.

men hörni!

bättre trafik än någonsin i bloggen igår, men varför vill ni inte kommentera? mina strumpor förtjänar väl ändå en liten kommentar?!

humpf

om 8 minuter kommer en kille hem till mej. hur ska jag förklara det här???



jävla grannar

you know you want me


pluggreflektioner

det är alltid spännande att se tillbaka på sina anteckningar. som denna från förra kursens hemtenta... ingen vet vad jag tänkte då, allra minst jag själv nu. men jag har en känsla av att det var en hel del smart.




dagens citat

Ludvig Beckman:

"Ja, ni börjar kanske förstå vilka skakiga ben vetenskapen står på..."

grannarnas städmani skaver

jag har ingen bokningsbricka till tvättstugetavlan. därför brukar jag och en massa andra i huset använda oss av något fiffigt som kallas tejp. vi tar en papperslapp och en tejpbit och så sätter vi fast papperslappen över den plats där vi egentligen skulle satt en bricka, om vi hade haft en. detta skapar ett härligt virrvarrigt klimat av papperslappar med olika budskap, tex: "börjar 13.30" eller "bokat". jag använde "bokat"-lappen till min tid idag 8-12. intet anandes gick jag upp imorse 7.55, släpade ner alla mina kläder bara för att mötas av en tvättstugetavla helt tömd på lappar och två (100%) upptagna tvättmaskiner. tack som fan lixom.

nu får jag använda tvättdagsunderkläderna ännu ett snäpp ner i hierarkin (jag har några olika uppsättning). regnbågsrandiga strumpor med "fingrar" för tårna och lite för stora flerfärgade stringtrosor från 2002; allt för att någon jobbig granne tröttnat på sitt barns tv-spelande och tar ut frustrationen på tvättstugetavlan.


genetik




hälften av oss är samma. det måste väl betyda att vi genetiskt är som halvsystrar!?

ingen utväg

när man känner sej så här finns det bara en sak att göra: gå till gymmet, köra mage och armar tills man nästan kräks och sen upp på det vänstra löpbandet. springa en timme och SPANA. det är det enda som hjälper, sanna mina ord.


är blir det bara värre?

inte igen vänner

jag uppdaterar under helgen! inga bilder idag, det blev ju så många igår.

detta har jag gjort senaste dygnet:

1. förlorat i badminton mot pappa. det är inte helt okej.
2. blivit bjuden på middag. det var gott. och trevligt.
3. kollat på film. det var gott. och trevligt.
4. fikat med massa kakor hos Christian som ska åka iväg hur länge som helst till ett ställe där det brukar vara sol.

nu ska jag:

1. äta oh baby back ribbs (jag har en paus i mitt försök att inte äta rött kött. pausen går utmärkt. återkommer med nya krafttag inom kort. eller långt?! nej kort) och dricka Campari (är det en konstig kombo kanske?)

bild kavalkad
















dagens outfit



mössa: svart med blomma
jacka: väldigt väldigt tjock
byxor: brorsan gamla hockeymjukisar med isydd resår i höger ficka, för att undvika snattares framfast när han var i Polen
musik: Tracys nya
ögon: trötta. se föregående inlägg.

Redo för livet utanför 17 kvm.

låtsaslek




hej. jag heter Sofie. idag är det midsommarafton och superduper fint väder. min vän Erika har fest och alla jag känner är här. eftersom jag kom lite senare än dom andra har dom gjort en egen krans bara till mej. jag tog studenten för 2 veckor sedan och bryr mej därför inte ett strunt om vad jag ska bli när jag blir stor. jag har ätit lagom mycket sill redan och kommer fortsätta äta tills det blir för mycket. då tänker jag ta en snaps och klå alla andra i brännboll och den här dagen kommer aldrig ta slut. hejdå. 

hata förmiddagar

sedan jag startat den här bloggen har mitt liv gått på räls! men precis när jag började inse det, kanske ett par dagar sedan, har skiten börjat hopa sej! framför allt på morgonen.

en period i månaden är jag ofantligt trött. jag kan alltid sova hur länge som helst, men under denna period kan jag inte ens vakna. det är lite som Björn: "Om jag kommer in? Jag kommer ju knappt ut!" fast gällande sömn. jag vaknar inte av väckarklockan; jag går upp, stänger av den och går och lägger mej igen i sömnen. det gör att alla mina förmiddagsaktiviteter klumpar ihop sej och anfaller när jag vaknar utvilad vid 14.30. då får man sätta igång och ringa till alla man skulle träffat redan, mejla föreläsarna om kompletteringar för frånvaron och betala 260 kr för icke-uppdykning hos läkaren.

suck!



dagens ordspråk

"Internationell miljöpolitik är som korv. Man är glad över slutprodukten men man vill inte veta hur den kom till"

sluta förfölja mej Niklas

vår relation startade vid ett tillfälle som ingen av oss kommer ihåg och själva faktumet att ingen av oss minns att vi någonsin träffats är själva kittet i vår "vänskap".

träff 1: Niklas kliver av tunnelbanan i Stora Mossen en försommarnatt. jag stoppar stackarn på perrongen för att fråga var vi träffats förrut. vi gick igenom alla våra vänner. ingen var gemensam. Niklas föreslår en vidare fundering i hans säng, jag tar en klunk screwdriver och går på tåget till stan.

träff 2: jag är på väg till tunnelbanan vid Gullmarsplan en sensommarnatt. Niklas är på väg till festen jag just lämnat, tillsammans med människor jag inte känner. jag stoppar stackarn och frågar ut honom om han kommit på var vi träffats. han minns inte att vi setts; någonsin. "tack" tänker jag och går vidare.

men Niklas, varför förföljer du mej nu??? jag ser dej ju flera gånger i veckan!!! på Lantis, på Studentpalatset, på 40:n, på tunnelbanan, på krogen. hela hösten har du figurerat som någon sorts skugga över Stockholm; en ständig påminnelse om mitt eget sviktande minne. jag gillar det inte, inte alls.


nej, ursh, nu blev det här inlägget alldeles för hypat

men nog är detta ooootroligt kul: Sam i Sex and the City och Pippi har ju en betingelse för samma sak: SPUNK.

undrar om Astrid visste att Pippis påhittade ord spunk inte alls är påhittat utan stulet från amerika och deras slang för sperma.

ännu roligare blir det om man situationsanpassar denna nyvunna information, till exempel genom att tänka på hur Pippi går på spunkletarjakt.

jag har faktiskt inte ett roligare liv än att detta, plus Vanessas prinsessklänning och min chokladelefant till kaffet, var dagens roligaste...


pinsamt omotiverad

jag kom på varför jag har så svårt att motiveras till att plugga! det känns som en stor upptäckt faktiskt, för den är inte så charmerande. den ser ut så här:

jag tror inte att dom här nissarna kan lära mej nånting

är det inte pinsamt? dom är "nissarna" är alltså folk som är expertis till FN, proffessorer (ofta har dom ett fånigt men respektingivande pipskägg) och forskare som ägnat minst femton år åt samhällsvetenskaplig miljöforskning. för femton år sedan började jag första klass i Närlundaskolan. jag borde således skämmas över den här känslan. kanske besöka en psykolog som kan ordinera något sorts verklighetspiller så att jag återigen kan sluka böcker med hull och hår. och ha lite respekt för den äldre generationen.



2005 nostalgi

HÅKAN 2005:

"Du behöver inte säga
(Att du hittat nån annan)
För jag kan känna det
(Varje gång vi är tillsammans)
Hur kan du be mig
(Be mig att förstå)
Sätt dig själv i min sits så kan du, kan du leva så"



Håkans finaste skiva kom på, det var en bloggtjej som citerade Augusti I Helvete. Den jag lyssnade på nere i min stuga i Stenhamra. Stängde av när jag somnade vid halv 6 på morgonen. Satte på igen när jag vaknade vid 2 på eftermiddagen. Det var lite ensamt men ingen visste någonsin vad jag gjorde. Det är värt ganska mycket att ha det så.
 
Det är ungefär samma sak nu, flera år senare. Efter sammanboende och sambo och resor så är jag tillbaka i att ingen vet vad jag gör varje sekund. Det är ofantligt skönt.

Fast nu vet JAG iofs att jag ska läsa En modern svensk ekonomisk historia. Förväntan på en bok med den titeln är ju verkligen skyhög...

om galningar tycker som jag, vad gör det mej till?



min värsta politiska motståndare, Domokun från msn-natten, skrev just ett hatiskt blogginlägg... som är kärnan i det jag studerar på universitetet.


I dont like this. varför tycket han så här? ska jag aldrig få bråka längre?! någon, snälla?!

min klännings första fest

Vin, bubbel, låg musik (mest från 1991), fina fina flickor hos mej och sedan massa massa dans på Fasching. Jag var så taggad att jag trodde jag skulle däcka vid 22 i ren utmattning. Kanske var det den tron som höll mej uppe. Alldeles lagom för länge.




den enda bilden på mej från kvällen... sittandes som en hösäck och försöker få loss strumpbyxan som fastnat i denna vackra 70-tals klappstol. det var inte lätt kan jag säga, men man ser iaf ungefär hur klänningen blev tillslut.



 

Nallen var på gott humör. K:s bubbel fick honom kanske lite väl fnittrig.





Vanessa var vacker som vanligt!


Lite problematiskt det här med att du lånade en klänning av mej som jag fått av dej. Jag älskar den ju! Hur ska jag någonsin lyckas få tillbaka den? Kanske kan jag hålla din silvriga som gisslan???





PS: Till dej ditt jävla fuckface som stal mina träningsskor. HUR ÄCKLIG FÅR MAN BLI??? Jag har haft dom i två år. Hoppas du njuter. DS


studentbroccolisoppa

det måste vara nåt fel på min blogg. det kan väl inte vara fem dagar sedan sist jag skrev något? känner ett starkt behov av att skylla ifrån mej. men jag är vuxen nu och får helt enkelt ta mitt ansvar... huwaa.

det här gjorde jag i torsdags:



det är studentbroccolisoppa.
recept på denna gosak (det ser för smaskigt ut! jag blir nästan lite hungrig!):

broccoli (man får byta namn på broccoli om man tycker det låter bättre med något annat)
grönsaksbuljong (billig variant, finns på Daglivs)
gul lök (om den är gammal, riv av skal tills det ser ok ut)
ingen creme fraiche (den var för gammal)
bregott, så mycket som du vågar (om det är gammalt, vilket är fallet här)
en skvätt mjölk (går ut samma dag, så var lite sparsam)
keso (gick ut ett par dagar sen, men ser faktiskt helt okej ut)

häll i solroskärnor och bjud en hungrig vän. perfekt torsdagskäk!

VARNING: fem dagar senare (idag) skall soppan INTE förtäras. eller, pröva för all del, man kan ju alltid chansa.



egentligen...

tänkte jag skriva ett inlägg om det extremt svåra beslutet kring huruvida jag nu ska ta mej till gymmet eller byta om och gå på spelning. men sen kom jag på att det var löjligt så jag skrattade gott för mej själv. klart jag ska på spelning! tänker mej: randig klänning, kanske hinner jag diska först, i med linser och sen till söder för Book of Norma-releasefest!

jag säger som Greven: "jag älskar mitt liv" 

och: inte behöver jag heller nån klocka, jag bestämmer själv vad tiden är.


jag blir tydligen drömsk av informationsteknologi

Joanna: oj, vad tänker du på? du ser ju helt drömsk ut. (ser på mej med nyfikna, skvallersugna ögon)

Jag: informationsteknologi. har du tänkt på hur mycket internet kan göra för mänskligheten? (glöden i joannas ögon släcks. helt.)


igår talade vi om internet vid middagsbordet. brorsan har varit på föreläsning om gubbar som vistas på nätet och raggar trettonåriga flickor. det är äckligt men inte särskilt förvånande. det är svårt att lagstadga bort äcklona och det är svårt att hjälpa flickorna som blir utsatta, eftersom nätet är någon sorts icke-värld i fysisk bemärkelse. likväl blir människor sårade av dokumentation och snack där. själv lägger jag upp bilder på mej själv från gayklubbar och hoppas att en framtida arbetsgivare ska tänka "titta vilken kul tjej som dricker en massa öl, henne vill vi anställa". det kanske inte blir så.

men något som slog mej i hela den här näthistorien är att jag faktiskt är optimistisk!!! jag, sofie, tror på detta! jag tror att om 50 år kommer vi ha en utpräglad nätmoral som gör att faddrar på universiteten inte lägger upp fylle-kräk-bilder på sina fadderbarn utan deras tillåtelse. vi kommer ha en lagstiftning som gör det brottsligt (och möjligt att straffa) att gå på trettonåriga småtjejer sexuellt, om än virituellt.  då kan alla smarta nätverktyg fortsätta att frodas. tänk WHO, som skaffat sig enormt större möjligheter att göra sitt jobb genom kontinuerliga sökningar på nätet! det räcker med att skriva "pest" lite här och där som kommer dom farandes med mediciner! (nej, okej, men nästan så)

mamma bara skratta och sa att allt är kört. men jag tror hon har fel.

msn en bloggläsarnatt

Sofie säger:

folk vågar lixom säga en massa saker i sina bloggar som dom aldrig skulle säga annars


men vad hände med din politiska?


lovar att du sitter med den hela tiden och finular


Domokun säger:

ja sket i den eftersom ja inte orkade bry mig


haha ja orkade inte skapa en blogg


Sofie säger:

okej

det går ju snabbt ju


tankarna har du ju redan lixom


tänk på mej; jag har en blogg men inga tankar


hahaha


Domokun säger:

hahaha sjukt bra


Domokun säger:

nu gör ja en blogg för din skull


nu: inlägg ingen dejt

bra Van, att du håller ordning på mej genom kommentarerna, ser till att jag åstadkommer viktiga saker på vardagarna. som att blogga.

ålrajt: är nyss hemkommen från en tokigt god middag hos brorsan med sambo. jag blev mätt även ikväll alltså. det känns som att den här bloggen mer och mer övergår till att handla om mat. den här kan ni få bara för det:





men det är kanske så att man fokuserar på det man inte har?! 

fast  bilden var inte hos brorsan utan trerätters hos fröken E i söndags. vi fick rom-avokadotoast, fylld zucchini och fruktsallad med choklad i ugn (jino?). och en hejdundrandes massa rödvin! en del av hejet i "hejdundrandes" slopades dock när jag spillde vin över halva soffan och hela toppen. som straff fick jag sitta för mej själv ett tag, endast iklädd uppdragen kjol, och fundera över mina gärningar.




jomenvisst, och detta var precis innan mina vänner, som inte tänker be om ursäkt för att dom har ett jobb, BJÖD mej på gayklubb. ja, det kan tänkas lite suspekt eller åtminstone kan det tänkas ha vissa baktankar, men jag tror att det är lugnt... jag hängde ändå mest med den manligaste jag kunde hitta:




over and in. to bed. utan den här karln dock vilket nog är bra för han verkade lite stel på nåt sätt.

mycket mycket vit

är vad jag är. och kände mej igår. å maj gad! vad icke-pk att skriva va?!

men det känns rätt okej för jag är så ofantligt pk-trött. iaf så var jag på middag igår kväll, kamarina. grekiskt och gott. åt fisk med mandel och potatis. när jag skrev det där blev jag sjukt hungrig. men sen så gick vi vidare iaf, min födelsedagskusin med följe. man kan känna sej lite gammal på nivå 22 en lördagkväll, det kändes seriöst som en fritidsgård. även folk från högstadiet hängde där, i gäng. jag ville skrika nåt i stil med "neeej, det är inte mej ni ser utan min syster. förresten är det okej att hänga här om man bor i krokarna och det gör jag!!!  ingen vet hur vi hamnade där. sen mötte vi upp en massa folk och gick tillsammans kungsgatan ner. gick in på stockholms enda place utan inträde; The Layer Cake tror jag det hette. och det var där; det var där jag var sjukt vit! ungefär såhär:




så nu vet jag hur det känns att inte vara kritvit i detta avlånga land. i övrigt var stället rätt okej. en kille kom inte in vilket var trist, speciellt som anledningen var att han bara var 22 år. som jag alltså. dessutom tyckte jag det var dåligt med röj på dansgolvet! jag menar, varför ha värsta drinkborden mitt där jag ska dansa??? men men; allt kan inte vara som på Fasching...


klev av en station tidigare och köpte en hamburgare. jag vet; ursh och fy!!! jag ville inte erkänna det men jag träffade ju Danne på perrongen och eftersom han vet och alla är så väldigt intresserade av mitt miljöengagemang så lär det sippra fram till nån som ger mej en känga för det iaf. så nu erkänner jag direkt istället. 90 g chease. försökte med en 60 g men det fanns inte, så det så!


        japp, till och med bättre än Rasmus grill.


varför försvinner mina inlägg???

en snabb genomgång av de otroliga filosofier jag fick hur mej nyss, men som försvann:

LYCKLIG borde man bli när man alltid lyssnar på kroppen. om man inte har en jobbig kropp som säger flera saker samtidigt. oftast är det en sak som vinner. det brukar vara: dansa, pussa vackra pojkar, drick ett glas vin till, sov 11 h

men det finurliga med det här är att dagen efter brukar kroppen säga helt andra saker. typ: ring din mamma, gå till gymmet, drick kaffe, tvätta. så det är ju bara att lyssna noga. ibland, när kroppen säger att man ska göra dumma saker (tex gå ner till stranden i Rio och bada i alldeles för stora vågor som brukar dra ut folk i havet) så får man helt enkelt göra det med måtta. typ bara doppa tårna.

ja. nu ska jag bli bjuden på middag och kanske en öl om jag är söt och snäll. tack, säger kroppen och plånboken.

imorgon är oxå en viktig dag

jaaaa. fredag! jag har kollat på en halv film (början och slutet, somnade under den viktiga actiondelen mitt i), druckit ett glas vin och åkt väldigt mycket buss. läst Bob Hanssons Gunnar som är full av självhat. skvallrade så mycket med min mamma på city gross att folk tycktes följa efter oss bara för att få höra fortsättningen på vårt snattrande. mamma blev överlycklig när falukorven visade sej kosta 15 kr. då kände jag en tillstymmelse till illamående men valde att skratta bort det hela. det blev lyckat.

nu ska jag sova tror jag. imorgon har jag en mycket viktig dag framför mej då jag som vanligt bara ska göra precis vad som faller mej in + bli bjuden på restaurang. det kan bli hårt.

att vara eller att icke vara en närproducerad vara

vad är skillnaden på lokalpoducerat och närproducerat? hur vet man om något är odlat i växthus? är det alltid dåligt? kan människor verkligen vänja sej av vid att äta ananas? om staten går in och förbjuder ananas; skulle ananas smugglas in i Sverige och säljas illegalt? skulle ananasen längst bort ifrån Sverige bli dyrast? skulle kostklyftor skapas och skulle kändiskåta äta ananas demonstrativt i nån livetv-dokusåpa? om individen får bestämma, kommer tillräckligt många sluta äta ananas? jag älskar ananas!!! åt det till frukost lunch och middag i Honduras. då var den ju iofs närproducerad. å andra sidan helt klart inte ekologisk. och om den inte är ekologisk spelar det ingen roll jue; gifterna dom sprutar på ananasen i Honduras är samma skit som kommer över havet till oss om 10 år. eller ett år, ingen vet väl riktigt va?! iaf så vore det dumt att sluta köpa ananas från Honduras för dom lever ju på bland annat den exporten, även om det mesta av pengarna tillfaller typ 3 olika familjer. men om staten då skulle gå in och subventionera närproducerade varor vill det till att transporten sker miljövänligt. för ett ekologiskt äpple från Argentina, transporterat med båt, är säkert bättre än ett ekologiskt äpple från Småland transporterat med flyg. varför har man slutat använda järnvägen? och varför måste den vara så jävla dyr för mej att använda? nej, detta livsstilsproblem måste lösas. men hur fan kan man göra det legitimt att statligt (eftersom det inte verkar funka med individens självbestämmande?!) begränsa människors demokratiska rättigheter? jag är för liberal för det, men alldeles för röd för att låta marknadsekonomin lösa det här. som att ekonomin inte var skapad av oss från början lixom... den har inte en egen hjärna, vi måste tänka åt den. men det är ju faktiskt himla gott med ananas...

vi är körda alltså.

lite som en pygmy shrew.

att-göra-lista Onsdag 5/11

1. Vakna och sova en timme till                                   Check!
2. Läsa ut min bok (kommentar kommer)                   Check!
3. Kolla vem som vann valet                                       Check! (YES)
4. Promenera utmed vattnet till gymmet, fota en svan kanske
5. Spana på grabbar
6. Plugga miljöpolitik
7. Dricka vin och kolla stand-up

Jag tycker synd om mej själv; när ska jag få tid till att bara vara???

på tal om inredning...

... så kommer här ett tips från Vanessa: om du inte tycker om färjen brons finns det ingen anledning att ligga på latsidan. Nä nä; spring genast upp till Tians livs och köp dej ett hääärligt nagellack. Gärna metalicfärgat. Se så; sätt igång!



PS: Om du är tio år är det ett plus. Annars kanske du kan betala en tioåring att göra jobbet åt dej? Det är nämligen viktigt att det blir rätt style... DS.

nu kan det börja ätas apelsiner igen. skönt.




Dom äpplena jag tog med från mor min på landet för ett par veckor sedan är nu slut. EN HEL PAPPKASSE har jag fått i mej. Och ni kanske inte visste det, men jag är bara en person. Inte ens nån ytterligare på gång; jag har inte ens en katt. Jag har fått kämpa!

Aldrig mer:
torkade äppelringar
äppelbitar med keso
äppelgröt
fräst rivet äpple i rotsaksröra
frästa äppelbitar i annan röra
rivet äpple med yoghurt och kanel
äpple


vänd mot nöden? VARFÖR?

Ibland undrar man hur folk tänker när dom inreder. Jag är inte så nogräknad med sånt, men idag blev jag fundersam. Lunchtimmen bestod alltså av en god räksallad, en trevlig mamma och en sjukt nödvändig spegel...



(se hur jag måste böja mej ner för att ens synas i bild. och jag är INTE lång)


fiffig problemlösning

 
PROBLEM:


  
LÖSNING:






För övrigt:


(kolla, det har blivit jämnt!)


till upprörda svenskar

Varför blir ni alla så upprörda??? Jag och min nyvunna vän SvD träffades imorse men detta bläddrade jag helt sonika förbi:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1981271.svd 

Förbibläddrat för att det inte är förvånande, nytt eller på något enda viss uppseendeväckande att bara en tredjedel av pengarna kommer fram. Vem tror seriöst på att man kan köpa regnskog i Amazonas som då kommer bevaras??? Tillåt mej böghåna (hahaha, jag vet inte vad det betyder men det är tydligen ett coolt bloggord). Eller att fadderbarnspengarna går till bara ett barn? Väx upp för fan, inse att världen är korrumperad och förljugen och försök göra nåt smartare. Stäng av tv:n, till exempel.


attans räka


Man sitter på sin kammare och känner sej så grym på att sy i blixtslås. "Hur kan alla andra tycka DETTA är svårt?! Dom måste ju vara efterblivna"  ICKE!!! Högmodet blev totalkrossat och kvar fanns bara en liten flicka med gråt i halsen och livrädda, darriga fingrar...


.  
(det är asså meningen att dessa delar ska sitta ihop)


söndag. morgon?




SÖNDAG

Fick SvD i hallen imorse. Den måste ha kommit då iaf, själv såg jag den vid min uppgång 14.47. Så går det när kreativiteten flödar på natten, trots blytung trötthet. Så idag fick jag en timmes dagsljus. Det känns väl... sådär. Men det gör inte så mycket, för nu ska jag få SvD i ett halvår mot att berätta vad jag tycker om den. Det vet jag redan, men det tänkte jag inte säga till SvD. Jag tycker DN är mycket mycket mycket bättre för att 1) det är den som mamma brukade prenumerera på 2) jag har fått för mej att det är sjukt viktigt att läsa rätt morgontidning i förhållande till ens politiska åsikter. Nej, jag vet, mitt liv är inte lätt....

NU ska jag strunta i amerikansa cowgirls som anser rätten att bära vapen vara den viktigaste valfrågan och istället sy min underbara blommiga klänning. Mycket trevligare en mörk söndag morgoneftermiddag.


anatomi

Wikipedia om muskler:
Muskel
(av latinets musculus, som betyder liten mus [1]) eller muskelvävnad är kroppsvävnad som är uppbyggd av muskelceller och har förmåga till sammandragning (kontraktion) via en invecklad biokemisk process som bland annat involverar myosin, tropomyosin samt aktinfilament. Musklerna tillhör organsystemet muskelapparaten och ser till att kroppen får rörelseförmåga.

Wikipedia om män:
Män har olika sexuella egenskaper som skiljer dem från kvinnor. Skillnaderna ligger både hos könsorganen som behövs för förökningen, och i sekundära könsskillnader vilka har betydelse både för förökning och på andra plan. I kontrast till kvinnor, är männens könsorgan till största delen externa, även om flera är inne i kroppen. Studiet av den manliga reproduktionsapparaten och könsorganen kallas andrologi. Redan vid befruktningen är normalt individens kön bestämt, då pojkembryons könskromosomer utgörs av en Y-kromosom och en X-kromosom.

Män har mera muskler än vad jag har. Jag är kanske lite avundsjuk på det. Men mest så är det bara fint fint fint fint att titta på. Tror att jag struntar i min lilla 1:a och flyttar in på gymmet permanent.

RSS 2.0